Pages

Wednesday, 21 December 2011

TEACHER GAJAH ??!

assalamualaikum peep-peep yg cemerlang dn terbilang ..



* raisha.. tgok ni.. beza sgt ok dgn teacher =.="
benda ni mmg aku tak boleh LUPA. Raisha anak teacher yg comel lagi tercinta.. how dare u pggil teacher, 'teacher gajah' ? HAHA.  soo sad :/

semalam .. masa dorg nk lunch, si raisha ni tanya aku .. 'teacher.. minum milo ke ? ' 'teacher.. nk milo' .. aku pun. 'milo tak adalah raisha.. milo dh habis.' ' minum air masak je.' *tipu2 ! aku malas nk buat dan tambahan pula.. milo tu dh nk hbis. haaaa.. tipu sunat je kat raisha tu ;)

tapi2.. sedang aku meletak makanan di dalam mangkuk..  tiba tiba aku terdengar. 'teacher gajah tak bagi mnum milo lah'.. dengar je ayat KERAMAT tu,  aku terus pusing kepala ke kiri ! 'raisha.. ! raisha kata apa tadi ? dgn muka terkejut aku yng macam bru lepas minum 2 gelen racun paraquat =,=

tapi.. dia terdiam.. dalam hati aku.. dia ni sengaja ckp mcm tu ke dia yg selama nii terslah dgr student lain pggil aku ? aku jd mcm confuse gila.. skali.. aku terdengar ketawa kecil2 dari budak lain.. budak transit kata ' dia kata teacher gajah..' smbil senyum2 .. -,,-  aku pun.. 'raisha.. huaaaaa.. raisha ! bukan teacher gajah..!! teacher eja la. !! ' *sura aku hampa gila kot. tak sngka.. lpas tu.. raisha kata ' teacher Eja..' *dengan muka blur.. lpastu.. aku pun  dlm hati.. oh ok.. dia mmg tersalah dgr selama ni =,='

btw, aku tetap rasa yg raisha telah mengejek ejek aku.. disebabkan bdn aku yg dh mula membesar.. sedih ='(
GAJAH ? what thee ?? huaaa .. nk nages lagi. xD

 sebenarnya.. sepanjang aku dgn raisha serta anak2 tercinta yang lain sedang berbincang tentang kontroversi itu.. aku dapat dengar dengan jelas ! bahawasanya teacher2 yang lain sedang menggelakkan aku dengar tone suara yang tidak dpt diselamatkan lagi.. bak kata orang..boleh retak cermin dan segala batu konkrit ~~ pffffttt
almaklumlah.. teacher yg lain semua kepala ala2 aku je .. tp mereka lebih NANAR dr aku.. kui4 .. *taknk mengaku

bila fikir balik.. msti aku tergelak and pipi pun mula lah blushing .. malu lah we.. dorg tu  dah 3 years kot.. termsuk transit.. dh boleh fikir semua tu.. huaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. aku dah GEMUK ! :'(

p/s = msih tidak dpt melupakan ayat raisha dan gelak2 ketawa mereka. huahua

=,,='

OK. happy reading and have a great day ! salam ;)

Thursday, 24 November 2011

me, taska teacher =)

hello peeps
tgok tgok tjuk entry =))

weee.. atleast aku ada bnda nk buat masa cuti ni .. drpda asek dok tgk tv, makan, tgk tv, makan, tido, tgok tv, kemas rumah -,- kan ?

lgpun, duit masyuk... mmg la skit.. nsib ada drpada tak ada .. ken ken ? jaga bdak dua tiga tahun. tak ada hal .. aku dh biasa ;))
adik2.. jgn nkl2.. nnti akak kurung.. haha kejam .

oh. itu shaja . mood tak ada tulis panjng2 ;D

kbai

Wednesday, 16 November 2011

rasa bersalah jatuhkan makanan mak aku

assalamualaikum peeps yg yg sedang berbahagia bersama keluarga =)

tgok tjuk entry ni ? nk nanges tak baaca?  =="

SEBAK . mmg panjg entry ni.. tahu korg tak nk baca :P

tp takpe.. aku crita sbb nk puaskn hati aku. ;))

tadi.. kawan ayah aku dtg. 2 org.. dtg lpas mghrib dan pastinya wktu slpas kerja. aku faham perut diorg. lagi2 lelaki dorg tu. sbb aku sama tempat dgn dorg weh ! perut lapar !  *ok. aku mngaku. aku kuat mkn. double chin aku dh tak layak nk dipanggil double chin. triple itu lebih layak . sedih.

ok. mak aku masak mee goreng tadi. banyak. tapi tak ckup. kau byangkan tujuh org yg tgah kebulur nk makan ?! ok. penddekkn crita, mee goreng pun siap.. alangkah sedih nya. aku hanya dpat mee goreng dlm 3 sudu je.. sudu weh ! bkn senduk ! atas dsr kemanusiaan yg mnggunung, aku korban kan jumlah ambilan mee aku.. tggalkan untuk mak aku.. so,, aku bergerak lah dgn hati yg tulus ke meja makan. adik aku dah hbis makan.. dia pergi ke dpur.. dalam hati aku ni dh cakap.. mntak2 lah dia ni tak ambik mee mk aku.. sbb mk aku ckp kat ofis td dia lapar. and, aku tak nk lah tego adik aku tu. igt dia nk bsoh pinggan -,-

skali.. dia dtg balik. dgn mee yg bnyk dlm pinggan . fuuhh.. mnyirap darah merah, drh putih, platelet aku .. aku pun tros ckp ' weh, tu umi punya lah. kau main amek je. kau tau tak umi lapar ?' adik aku cuma diam smbil pandang mee dlm pinggan tu . alahai .. rasa mcm org papa kedana lah pulak. so, dia kmas2 kn mee tu jd bntuk bulat. aku pun mula pelik. 'pahal kau bulat2 kan mee ni ? nk buat burger ke apa ?' dia ckp.. 'nak bg umi lah' .. lpas tu.. perbualan berpnjngn.. malaih nk tulis ;P

lpas aku sruh adik aku tnya mk aku nk ke tak makan, adik aku pun pergilah kat dapo tnya.. malangnya, mak aku ckp 'takpe.. umi nk mkan mee kari '   p/s : beli ptg smlm. ltak dlm refrigerator jelah ..

aku pun,, alahai.. malunya aku.. hohoho *merah pipi !

lpas mkan, aku pergi dpur. 'umi, dh panaskan mee kari?' *perbualn yg dipendekkan..
umi ckp 'belum lagi.. dlm peti ais' aku pun apa lg.. dgn hati yg murni pegi lah amek mee kari yg ada dlm plastik tu. nak pegi panaskan.  kau tahu apa jadi ?! plastik tu licin lah.. tangan aku tergelincir je.. berpusing2 plastik penuh kuah tu kat tangan aku.. kalau dh berpusing.. apa lagi. DUMMM !!! *hiperbola sikit.. jatuhh ! aku pun..'hakkkkkkkkk ! ' suara keluar tak kluar je .. huaaaa ! umi ~~~ aku pun ameklah plastik kuah yg dh bersepai tu kat lntai.. takut mak aku mrah,  aku buat muka separa comel , separa nk nanges, dan separa sedih .. aku angkat.. macam tanang duit.. 'alaaaaa.. takde rezeki =((('  sngaja je buat ayat baik.. hohoho.. mak aku senyum je weh !! ada la skit wjah hampa dn terkezut tu .. aku mcm nk nanges. *betul tak tpu :'')

aku : ' umi.. nak adik gorengkan kuey teow tak ? hurmm '

umi : tak payah lah.. ada laksa

aku : um.. ok.. * tersenyum gumbiraa =D
--- pendekkn cerita, laksa tu masam gila.. mk aku tak jd makan . sedih . aku hampa lagi masa tu =="

lpas tu .. aku mnghampiri mak aku.. ececece.. hoho

aku : umi.. nk adik goreng kuey teow tak ?

umi : takpe.. umi dh kenyang.. *smbil tersenyum

aku.. alaaaa umiii .. adik goreng lah kuey teow.. humm..

umi : gelak.. takpela.. umi dh knyang sbnarnya.. makan dah tadi

aku.. diam kejap ... 60 saat lpas tu..

aku :  aku tgok perut mak aku.. hahaa.. bodoh kan ? aku pegang.. smbil terhinjut hinjut .. 'umi.. i know u hungry.. '' *tgah terhinjut hinjut tau ni. smbil senyum, muka sedih, simpati dan sbgainyaa.. :'))

umi : gelak ! tak pe lah.. umi dh makan biskut tadi.. *aku pun lega sikit.. mk aku mmg jenis mkn sikit .. ngeee

aku : ehehehhe.. *dlm hati, takpelah mk aku ckp camtu..

diam .

aku pun smbung bckap

aku : umi.. esok adik blnje umi mee kari ok ? hahaha *gelak tu aku tak tipu.. btul2 tejadi ;D

umi : haha. takpayah ! smbil buat muka :)

sama2 gelak akhirnyaa :)))

then,, bla bla bla bla..

tibalah masa untuk naik ke ats..

aku bukak je bilik mk aku, mak aku tgah duduk makan biskut cicah kopi..

huaaaaaaaaaaaaaaa !! hati aku sentap je tgok =''((
umiii.. !
 tapi.. tapii.. aku rasa sdp la pulak tgok mk aku mkn.. haha *dasar kuat makan !
atas permintaan adik2 aku dan perut aku yg tgah lapar ni.. aku turun buat milo.. huhuhu
so,, kami makan roti cicah milo bersama sama !! ekekeke :P

conclusion nya disini.. aku sgt kesian dgn mak aku . dia sggup kata tak lapar sbb taknk sush kan aku.. mummy ! i love u !!

bila adik besar.. adik nk beli brg mahal2 .. jaga umi.. bg umi senyum.. bukan nk balas jasa.. sbb adik tau tak boleh dibalas semua tu..
adik nk bg umi tersenyum je ok ?? ngehehe

p/s : aku tau tak ada sapa baca entry ni sbb pnjg berjela. but if ada yg baca.. let me know by pushing da like button ok. i'll appreciate u.. ngee..

maka, berakhirlah cerita sebak saya :D


THE END

Tuesday, 15 November 2011

happy siblings. =)

assalamualaikum rakan-rakan :)

punya lah aku dok fikir nk post apa.. nk post apa.. dari nk pegi breakfast smpai hbis breakfast and smpai skarang .. gtak dpt2.. tp skrang dah ada cerita la.. mcm mana boleh dpt cerita ?? td aku bkk pendrive aku.. lpastu.. nmpak la seketul seketul muka kakak, adik satu, adik dua, abang and gmbar aku .. tertnya tanya mana pergi gmbar ayah and umi aku ?? oh.. mereka tidak suka bergambar.. bkn tak suka.. cuma tak ada masa.. sbb sibuk or maybe sbb kami slalu bergambar tanpa pengetahuan mereka (perlu ke bg tahu kalau nk ambil gmbar?) act, gmba umi, aku tak smpat ambik dkt kkak aku =")

aik2.. tak sbr nmpak nk tgok muka kitorg xD ..

haha..

sabar sabar .. mukadimh la dulu. aku ada lima adik beradik . duraney, akasyah, khadijah, harithah, anas.
happy siblings *angkat2 kening =)

kakak.

-nur duraney i'syah bt basharudin
*nama dia sdp.. nama aku ? aih. pasrah2 !


 she's sweet 20. kalau dia balik rumah, pukul 1pagi > baru aku boleh tdo. bercerita tu hobi kitorang, gaduh pun hobi kitorg. mncarut tu pun hobi kitorg tp dia lebih sikit . xD  gelak pun hobi kitorang. tp dia mybe suka gelak lebih sikit dr aku. huahua :P *kalau dia tgk blog aku.. msti dia ckp.. 'apa jadah tah kau ejah crita bnda2 ni. aku tak prnah nk crita pasal adik bradik aku kat blog aku ' aku faham sgt dah =D


abang - amekkaw ! malas nk rotate :p

muhammad akasyah bin basharudin.
age : 18
*nama dia pun sdp.. nama aku ? pasrah lagi ! pasrah lagi !


dia ni suka duduk dlm bilik. tidur tu mmg wajib. bak kata kakak aku, dia tu nk tidur smpai otak bengong -,-
turun2 cari makann mcm cik siti (tikus.nenek aku bg nama), dia suka masak, suka buat juice. guna mangga blkng rumah. (dia rjin masak dr aku. yelah mana tak nya. berkubng dlm bilik pastu lapar. mntak aku msk jgn harap. aku simpan bakat =P)    lg, dia suka 'beriadah' lah sgt .. active in PARKOUR. berangan nk upload video dlm you tube. =,,=  btw , kawan aku pggil dia jambu . LOL xD
abg, jangn maree :P


AKU . yes aku yg ketiga..
- nur khadijah binti basharudin
sweet 15. going to 16 :)

nak tahu pasal aku ? tnya best friend best friend aku.
yang aku sure, aku poyo dn kadang2 menyakitkan hati  dan kdang2 juga aku akn jadi pendengar yg baik :P


 [ adik satu. ]
 darjh enam . going to 13 :)
-muhammad harithah bin basharudin


* gambar ni aku yg snap okeng. bangga sikit bangga sikit :P
apa ek pasal dia ? oh ! dia suka main game. update himself about BOLA. wajib. MU fanatic fan =="
dia ni dlu yg nk sgt aku buat fb.. skrang, dia yg skit jiwa. sbb aku je yg slalu on.. huahua
ha ! lg satu. dia ni slalu kena buli dgn aku. super hebat punya aku buli dia. :))


 [adik dua ]
-muhammad anas bin basharudin
5 tahun. adik yg active terlebih makan gula ! mulut kalah pembaca berita. tension aku dgn dia. (mcm pantun tiga kerat xD ) slalu duduk sblh aku crita pasl boboiboy, ultraman, upin ipin =="
oh gosh.. kdg2 aku yg cerita dkt dia xD

ni ha.. adik terchintan aku ni

 

p/s : kakak aku yg ambil gmbar ni. tak bangga tak bangga =="
ingt nk share lg gmbar dia.. tah.. tak upload pulokk. stu ckup lah kan.. korg bukan baca pun entry aku ni.. =")
dia ni mmg superb manja. kalau lebih2 ngn aku, aku msti kata 'jgn nk gedik sgt boleh tak anas ?' huahua. pdn muka. dia ni kalau mntak tolong buat krja.. msti ckp.. ' sikit2 anas. ' 'tangn anas penat '. 'kaki anas penat' 'apa lagii kak ejah niii ' haha.. kalau kena marah sikit, mula lah buat muka gengster. pastu mata berair cakap tersekat sekat..faham sgt dah ~

ha , cukup lah tu.. sikit sikit sudah (mcm korg nk byk je) ngaaaa.. :D


ok lh.
stop here.
have a great day =)

kadaaa

THE END ..

Saturday, 29 October 2011

cerita sebalik penyokong perempuan ping pong nombor 1

 ha ! baru aku teringat ! HAHAHA
haritu,aku DAPAT AWARD penyokong perempuan number satu ping pong .. hahaha

WOAH ! msti korg ckp,, 'apa masalahnye ?' 

MASALAHNYE SEKARANG NI... 

aku langsung tak sangke yg ada kontes mcm tu.. tak pernah dibuat org. macam2 aznil adalah.. PENONTON PALING SPORTING.

sape la yg pegi pick up nama aku ? 

BEGINI CERITA NYA~~ 

masa dorang main ping pong.. aku duduk atas lantai..  biasalah.. kalau duduk diam,, bukan nama EJA tuu.. korg pun faham aku rasa.. haha 
aku pun.. mula lah menggeledah OTAK aku, KELUARKAN IDEA BERNAS .. mata dah pusing2 cari idea .. 'apa yang aku nk buat ni ? bosan betullah !' 

and then and then..
FUH !! DAPAT ! ting ting. *kluar satu mentol menyala nyala atas kepala aku.. 

aku teringat F1.. kalau dorang ada FIGHT, msti kena ada AWEKS SEKSIS SEKSIS kan ? kan ??

aku pun,, apa lagi ?? HAHAHAHA 
*korang jgn pikir lain eh. aku lumat2 otak korang dgn cili kang ~~

aku pun.. apa lagi berdiri lah !  " eh! kejap2 ! awek seksi dtg..haha"
*aku pakai bju kurung and tudung skolah lagi eh.. cuma character bertukar sikit jadi MISS GEDIK UNIVERS . kah3 btw,, tak ada lelaki.. ni game ping pong antara perempuan2 je.. sbb tu aku berani buat keje GILA

akupon.. DGAN MATA YANG TAK MENAHAN.. TANGAN YANG LONGLAI>> ingt nk cari kain .. nk buat gaya ala2 cerita FAST AND FURIOUS bila dorg ada FIGHT, ada minah sorang bdiri between kereta, and LIBAS satu handkerchief.. tapi malangnyaaaa..    xde kain.. so,, aku pun ambik RACKET BADMINTON ! haha.. bongok bukan ? tu skali aku libas, tak berdarah sekor2 manusia  dlm bilik tu ?

aku pun, "OK ! START!"
 *gaya aku yang meLIBAS racket dgan keadaan tangan yang agak LAYU tu tak payah aku terangkan sangt  lah kan~~ kih3 . muka aku mmg tak malu =P 

tetiba , dorang ckp ala2 gini lah kan.. ' FUYOO EJA~~" 
aku pun,, gelak lah.. 

anis ayuni pulak, ckap "fuyoo eja.. jadi lah " sambil naik kn stu thumb dye kat aku.. ngaaaa :DD

aku apa lagi ? hobi~~ gelak jelah .. 

then,, CHARACTER AKU tu berlarutan sehinggalah beberapa game strusnya..
hehe.. aku stop, sbb PENAT tahu ? and2.. aku pun nk test power.. main lah kjap ping pong tu.. hee
>.<

haaaaaaaaa.. kecing ! maybe sbb tu kot dorg pick up nama aku.. 
ptut nya aku mng lagi stu award.. "MISS SAMSMEL''  kan kan ?? weeeeeeee :D

HAIH.. penatla aku nk tekan2 keyboard ni.. rasa kalau LIBAS pun boleh kan ? sakalii.. AMEKKAW ! tak tulis pakai jari dah.. tulis pakai gigi pulak lpas ni .. 
HURUF kat keyboard ni seketul seketul bersepai.. tnggl butang2 je (cuba imagine sendri.kalau button fon korang yang cikai tu terbukak, apa yang tggl ?? button putih jekan ?) 

lpas ni,, aci guna GARFU je la menaip .. tak ke skit jiwa tu ==" 
CONCLUSION, aku rela menaip.. dan bukan melibas. :DD

Ok ! STOP merepek .. hehe

wait for the out coming post ok ? 

T stands for TAtaaa





  

Monday, 24 October 2011

24/10 --> kenangan aku menjahit bersama TOP GUY :D

WOAH.. nasib baik hati aku hari ni nk datang. HATI SAYA BAIK. AWAK ?  kalau tak datang.. sumpah rugi.. betul2 rugi.. even aku tak masuk stu comptition pun, aku still happy sbb dpt tolong langsung dapat MAKAN dan RASA CUCUKAN JARUM DIJARI ==" . sadis bukan ??


wowowowo. WAIT. tapi. post ni aku nk CERITA pasal aktiviti MENJAHIT 'kitorang'(aku sorang perempuan) *malu mmg malu


HA ! kenapa aku je sorang prempuan ?
 aku msuk sblah llki sbb .. bila aku msuk DEWAN MENJAHIT tu, aku tgok dengan kadar kuasa terkezut yang sedikit, RAMAINYA PEREMPUAN SIDDIQ MENJAHIT !.. dan.. aku toleh kepala kecil aku ke sblah kiri.. SIKITNYA LELAKI SIDDIQ MENJAHIT.. langsung aku merasakan yang aku ni tak diperlukan di tmpat ramai perempuan itu. dan aku kesian melihatkan ameer wafiq, syakir, anas fikri yang TERKONTANG KANTING menjahit ! oh. hati merdu aku rasa KASIHAN *tgok2.. hati murni memey macm ni :P




 niat aku nk tolong OK ! :)


bila aku datang. aku terpandang stu kain yang tersngkut di tingkap ! WAOHH ! cantik nya !! apa ni meer ??
kau pernaah msuk dpur tak ? tu lap tangan lah..
oh ! otak akupun  mula berfungsi waktu tu.. hehe
cantiknyaaa.. sape buat ni meer ??
anas fikri..
dan aku pun dgn senyuman mmbelek belek 'HADAPAN'
bila aku pusing je kain tu keBELAKANG .. "WOAHHH ! apa ni meer ? HAHAHA'
ameer pun.. 'WOAHH! apa anas buat tuuuuu' --> suara yang tertekan.. haha
anda nak thu ?? kain dihadapan, penuh dia jahit. kain di belakang. MASYAALLAH ! mana dia belajar jahit setengah setengah tu ?? HAHAHA


aku pun.. mula nk tunjukkan bakat aku lah kan.. hehe :PP


ameer.. 'ha ! kau tolong lh 'otter2' sikit' (dalam istilah aku)
eja 'bak sini benang.. aku tolong.. mana jarum dan bla bla ? ' (aku pun stat lah mulot pokpekpopek aku)


EH !! NANTI AKU SAMBUNG.. DA CERITA LAGI BEST LPAS NI.. *kakak aku dah pggil2 nama aku. dia rindu kott..


hehe.. wait the outcoming story mory ok? hee .. KADAA


---------------------------------------------------------------------------------------
ok dah. sambung ;)




sedang aku mengotter kain lap tangan tu, aku tak sedar .. sudah ramai jejaka2 pilihan bertandang disitu ! betul aku tak sedar . ada yang ambil kerusi duduk sblah aku (JAUH OKESS !) kalau dkt2, dah lama aku bagi tendangan lipat KICK BUTTOWSKI(betul ke ejaan ni) aku kat dorang ..


haih.. apa lagi nk tulis ?? aku dah lupa sikit2 kenangan tu.... bnde lawak pun dah lupa.. hehe. sorry maa




tapi, aku ade list.. apa yang kumpulan 'TOP GUY' tu buat.. mula2 TOP MAN..tak jadi pulak. nama ni tak boleh belah kan ? ANAS ZAHIN yang bagi nama tu.. bila ameer tawu, ameer pun cakap.. "SAKAI LAH KAU NI' .. dan aku hanya mmpu gelak .. ha ! kalau korang nk tau.. aku dah terkeluarkan gelakan super padu kuat time lepak ngn diorang. oh ! HILANG keFEMININ-an aku.. sob3 ..  apa eii2.. jeles le tewww... =PP


                                                                            ok. ni list dia :))


1. baju lengan pendek perempuan berwarna pink (comel!)
*kalau korang nk twu .. ameer yang jahit baju ni tau.. masa aku tgok dia jahit.. aku terkezut !! 'wahh ameer ! cantiknya kau jahit !' dia mula bangga dan kata.. 'macam mesin kan? mcm mesin kan ? '  aku ada kata,, kau ada bakat jadi fashion designer.. macam RIZAL MAN ! tapi.. malangnya dia tak knl RIZALMAn..sedih~~


2. sarung tangan baby.


3. SKIRT.. pada mulanya blaus.. terus jadi skirt.. dahsyat ameer ni kan ?? *cuba bayangkan... haha
* riben dkat skirt tu aku yang buat OKE!! bangga :PP


4. kain lap tangan


5. umm..ada lagi ke ?  lupa ==' maaf la rakan2 .. :)




SO ! CONCLUSION-NYE ! geng TOP GUY itu dapat NAIB JOHAN..
tak sia2 titik peluh aku kan~~ hehe


^__^ ''









Friday, 21 October 2011

some good words !

SHARING IS CARING <3




kadang2 kita perlukan stu statement, advice, motivate pnya ayat to make us calm rite? to courage us to live our life perfectly kan ? 


so, aku pun ada. just nak share dengan korang ayat yang selalu aku guna. =D


here..




 ~ " BE A BUSH
 IF YOU CAN'T BE A TREE
IF YOU CAN'T BE A SUN
 BE A STAR "
btw,, aku guna ayat ni msuk contest 'kata-kata hikmah' sekolah, syukur2! aku dpt first place (just wanna share ok) ngee =3

lagi2 ! 

~ '' IF LIFE GIVES YOU A HUNDRED REASONS TO CRY
SHOW LIFE THAT YOU HAVE A THOUSAND REASONS TO SMILE.. ''

*best bukan ayat ni :) i fell in love with this word masa aku godek2 pengetahuan encik google :DD

lagi2 !
I'M  JUST BEATIFUL ME <3

*ambik dalam lyric lagu selena gomez. btw, kita boleh ambik inspirational words dkt mana2 pun, but, make sure, skali kau dengar. tros kau suka n semngat kau dtang = some tips :)

lagi2 !

~ KEBERANIAN PERLU DIBINA. BUKAN DITUNGGU .
*aku ambik ayat ni masa aku baca buku 'mutiara kata' tak salah aku.. kalau2 aku tgah nervous ke, aku ingat ayat ni. it makes me feel better. weeee. try lah =3

lagi2 ! 
~ INSPIRING QUATES  * baru jumpa tadi. ^___^'   
Be The Best Of Whatever You Are
If you can't be a pine on the top of a hill
Be a scrub in the valley, but be the best little scrub on the side of the hill
Be a bush if you can't be a tree,
If you can't be a bush be a bit of the grass
And some highway happier make.
If you can't be a muskie, then just be a bass,
But the liveliest bass in the lake.
We can't all be captains, we've got to be crew,
There's something for all of us here.
There's big work to do and there's lesser work, too,
And the thing we must do is the near
If you can't be a highway, then just be a trail.
If you can't be the sun, be a star.
It isn't by size that you win or you fail.
Be the best of whatever you are.

*aku ingat nk letak skali mksod dia.. sbb aku pun xde lah nk faham sangat.  (tak pandai english mmg mcm ni) tapi.. tapi.. aku dah buat google translate, ayat dia agak  'HAHAHA'  :D so, tak jadi nk letak :))




ok. thats all from me peeps. ;)

 




T stands for TATAAA :)))