Pages

Monday, 24 October 2011

24/10 --> kenangan aku menjahit bersama TOP GUY :D

WOAH.. nasib baik hati aku hari ni nk datang. HATI SAYA BAIK. AWAK ?  kalau tak datang.. sumpah rugi.. betul2 rugi.. even aku tak masuk stu comptition pun, aku still happy sbb dpt tolong langsung dapat MAKAN dan RASA CUCUKAN JARUM DIJARI ==" . sadis bukan ??


wowowowo. WAIT. tapi. post ni aku nk CERITA pasal aktiviti MENJAHIT 'kitorang'(aku sorang perempuan) *malu mmg malu


HA ! kenapa aku je sorang prempuan ?
 aku msuk sblah llki sbb .. bila aku msuk DEWAN MENJAHIT tu, aku tgok dengan kadar kuasa terkezut yang sedikit, RAMAINYA PEREMPUAN SIDDIQ MENJAHIT !.. dan.. aku toleh kepala kecil aku ke sblah kiri.. SIKITNYA LELAKI SIDDIQ MENJAHIT.. langsung aku merasakan yang aku ni tak diperlukan di tmpat ramai perempuan itu. dan aku kesian melihatkan ameer wafiq, syakir, anas fikri yang TERKONTANG KANTING menjahit ! oh. hati merdu aku rasa KASIHAN *tgok2.. hati murni memey macm ni :P




 niat aku nk tolong OK ! :)


bila aku datang. aku terpandang stu kain yang tersngkut di tingkap ! WAOHH ! cantik nya !! apa ni meer ??
kau pernaah msuk dpur tak ? tu lap tangan lah..
oh ! otak akupun  mula berfungsi waktu tu.. hehe
cantiknyaaa.. sape buat ni meer ??
anas fikri..
dan aku pun dgn senyuman mmbelek belek 'HADAPAN'
bila aku pusing je kain tu keBELAKANG .. "WOAHHH ! apa ni meer ? HAHAHA'
ameer pun.. 'WOAHH! apa anas buat tuuuuu' --> suara yang tertekan.. haha
anda nak thu ?? kain dihadapan, penuh dia jahit. kain di belakang. MASYAALLAH ! mana dia belajar jahit setengah setengah tu ?? HAHAHA


aku pun.. mula nk tunjukkan bakat aku lah kan.. hehe :PP


ameer.. 'ha ! kau tolong lh 'otter2' sikit' (dalam istilah aku)
eja 'bak sini benang.. aku tolong.. mana jarum dan bla bla ? ' (aku pun stat lah mulot pokpekpopek aku)


EH !! NANTI AKU SAMBUNG.. DA CERITA LAGI BEST LPAS NI.. *kakak aku dah pggil2 nama aku. dia rindu kott..


hehe.. wait the outcoming story mory ok? hee .. KADAA


---------------------------------------------------------------------------------------
ok dah. sambung ;)




sedang aku mengotter kain lap tangan tu, aku tak sedar .. sudah ramai jejaka2 pilihan bertandang disitu ! betul aku tak sedar . ada yang ambil kerusi duduk sblah aku (JAUH OKESS !) kalau dkt2, dah lama aku bagi tendangan lipat KICK BUTTOWSKI(betul ke ejaan ni) aku kat dorang ..


haih.. apa lagi nk tulis ?? aku dah lupa sikit2 kenangan tu.... bnde lawak pun dah lupa.. hehe. sorry maa




tapi, aku ade list.. apa yang kumpulan 'TOP GUY' tu buat.. mula2 TOP MAN..tak jadi pulak. nama ni tak boleh belah kan ? ANAS ZAHIN yang bagi nama tu.. bila ameer tawu, ameer pun cakap.. "SAKAI LAH KAU NI' .. dan aku hanya mmpu gelak .. ha ! kalau korang nk tau.. aku dah terkeluarkan gelakan super padu kuat time lepak ngn diorang. oh ! HILANG keFEMININ-an aku.. sob3 ..  apa eii2.. jeles le tewww... =PP


                                                                            ok. ni list dia :))


1. baju lengan pendek perempuan berwarna pink (comel!)
*kalau korang nk twu .. ameer yang jahit baju ni tau.. masa aku tgok dia jahit.. aku terkezut !! 'wahh ameer ! cantiknya kau jahit !' dia mula bangga dan kata.. 'macam mesin kan? mcm mesin kan ? '  aku ada kata,, kau ada bakat jadi fashion designer.. macam RIZAL MAN ! tapi.. malangnya dia tak knl RIZALMAn..sedih~~


2. sarung tangan baby.


3. SKIRT.. pada mulanya blaus.. terus jadi skirt.. dahsyat ameer ni kan ?? *cuba bayangkan... haha
* riben dkat skirt tu aku yang buat OKE!! bangga :PP


4. kain lap tangan


5. umm..ada lagi ke ?  lupa ==' maaf la rakan2 .. :)




SO ! CONCLUSION-NYE ! geng TOP GUY itu dapat NAIB JOHAN..
tak sia2 titik peluh aku kan~~ hehe


^__^ ''









2 comments:

  1. Hadussss lawak ba cara kau karang entri nih XDDD

    ReplyDelete