Pages

Monday, 2 December 2013

tuk tuk tuk

 assalamualaikum,

habuk pun taknak singgah. sebab dh lama tak buka.

 td time sign in pun empat kali try. HAHAHA
 tak lawak. hm

u know what. bukan main lama tak buka. i just finished my SPM last  few days. HAHAHAHAHAHAHA BAPAK LAMA TAK BUKA. cuba check last post bila ? lama tak lama tu ?

aku rasa macam... macam.. takda guna lagi aku dengan blog. haha. weh serious bapak lama. aku cam terkejut jap. jap. jap.

weh gila cam.. lama ? ish gila ah. haih

ok. walaupun dah takda sapa nk baca blog ni. aku still nk tulis. random.

ok malam ni nak godek godek make over rupa paras blog macam seluar hanyut ni.

papai ! =D

Thursday, 15 March 2012

we did something. :)


jyeahhhhh !
akhirnyaaaaaaaaaaaa.
*sedang menepis habuk habuk di blog yg dh lama mati.
umpama mati hidup kembali :}

kenapa tiba2 hidup lpas dh mati?
ok. sblum ni jari kau mmg la malasnya ditahap tidak boleh dikawal n so, affect dkt mata yg juga mls untuk melihat blog.
selepas beberapa kebosanan yg dh melanda aku dn seluruh wrga rumah yg gah indh ni (nabila punya rumah), aku pun fikir punya fikir.. ting ! edit twitter background, header blog aku n bergmbar brsma webcam. georgeous. kami dpt meluangkan masa dgn perfect :)

dn bila dh jumpa CAMERA yg agak canggih ni, gila kami dh datang.. yeah ia datang..

k stop. enjoy this ;))



tadaaa. as our mukadimah (=
cardigan menjadi mangsa.

anas tamaaaaakkk ! kami isolated. cikedis. -,-'

why nabila why ?! (nmpakkurus)
kami tersenyum gembira.

yeah panda, will you be mine ? =*
panda, big aight ? :D 

ok bibir. oh 'teeth' juga.
rarely do this.
love this.
made this.

panda says hi {=

love this.
we made this.
just let us be :)

one of my favorite pictures =)
nabila, ur teeth look great. frank.
*diataksukadgngigidia.
gila -,-

kemuncak kegilaan.
hanya panda muka standard dr awal. 

we love darlie.
darlie has to pay us ==''
lastly,,
nah. bwk balik rumah gmbr ni. hadiah :D
freaky kan ?
=/


ok dah habis. salam :)



thank you for your time
enjoy reading =]]

Sunday, 15 January 2012

jatuh depan bilik air ?

alloha blogger and facebookers ;)

dah lama aku tak buat entry baru. ini semua gara2 dikuarentinkan oleh umi aku sendri . tsk tsk T.T

JATUH DEPAN BILIK AIR ?

semua salah licin . semua salah licin. heh =..= . ok. takdir :P

berlaku 20 mnit yg laluu..

7 mnit sblum kejadian ngeri itu :

aku nak iron tudung sekolah ..
aku : 'umii.. huaaaa.. apa nii.. tudung adik kotor .. :'( '
umi : ha, pergi la cuci..
aku : ='(

jenis kotoran degil = mcm minyak motor or kereta. or besi . :)

amik tudung lg satu ..

aku : umii.. apa nii.. kotor lagi.. huaaaaa
umi : ha ? kotor lg ? pegi la cuci.. haishhh
aku : *dalam hati.. ni yg aku malas ni. mnyusahkan betul tudung ni -,-'

jenis kotoran degil = tompok2 coklet cair. mungkin air besi. BENCI.

so, dgn kadar bengang yg ditahap bengang betul betul, aku pun pergi toilet .. jumpa sinki.. cuci kotoran tompok. 'aik.. senang pulak nk cuci. nyusahkan betul ! buat penat je '

ambik tudung minyak motor or kereta or besi pulak..  haih.. mnyak2 ni aku nyampah gila ni..  ambik sabun daia si cucian unggul.. tabur2 di tmpat degil.. thn aku cuci.. SUSAH. menyusahkan lagi sekali .. -,-'

lepas tu ! SAAT GENTING ni !

dr toilet aku dpt dgr dgn samar2 perbualan makhluk2 di luar..

kakak : makwe..

anas    : ha ? makwe ? makwe mcm kak ejah tu ? (dia tak dpt bezakan lg pakwe dn makwe -,-')

mak ayah aku dh lah dkat luar ! OMG ! tak boleh jadi ni !
aku takut adik aku cerita pasal ex aku kat kakak aku.. mmndangakan dia pernh jumpa manusi itu. =..=' kalau parents aku dgr.. tak  MATI aku ?

 aku lepas kan tudung .. (dramatik) aku berlari lari anak untuk keluar toilet..

sekali..

kaki aku dpt rasa bnda licin, AIR.
dan dan.. seperti dijangkakan.. GOALLL !!

dumm ! aku dpt rasa blakang aku basah ..
kaki aku terlipat .  kuat gila weh. haha. *jangan gelak !

aku pegang kepala aku.. MERAH ..

ha.. yg pegang kepala lpastu merah tu aku propa je.. mana ada :P

ayah aku.. astaghafirullahhalaziimmm...
umi .. haaaa ! apa tu ?? smbil terjengul2 ke toilet. umi.. teacher gajah umi jatuh la . sob sob T_T
lailahaillallah ~~ adik..

aku .. malu gila weh !!! aku dpt rase muke aku panas. merah leteww.. (tak pasti )  takut mak ayah, adik, kakak aku gelakkan.. tp.. dorg tak gelak kan pun.. weeeee.. mereka sudah matang mungkin :P
yelah.. dorg tak gelak.. aku yg gelak sakan ada lah.... tergelak gelak aku.. sbb.. aku bygkan.. kalau aku jtuh kat skolah mcm mana ? malu kuasa MB , GIGA, VETO semua ada.. alahmdulillah cuma di rumah =P
syukur2.. :P  heh, aku dpt bygkan muka merah kawan2 aku sbb gelak. tuihhh -,-

lpas tu, mula lah adegan cuci mencuci..

then, aku pergi kat kakak aku. niat aku yg betul.. aku nk lari pegi tekup mulut adik aku.. tapii.. kakak aku ckp yg.. 'dia ckp pasal masterchef la.. dia tnya.. kakak nk masak apa ? mcm masterchef eh ?' 'haah.. nk masak mcm master chef" aku bru tringt ! aku prnh ckp kat adik aku dgn kecoh nya yg ZAMIR tu pakwe aku. HAHA. kalau dia kluar tv,, aku akn ckp ' anas.. tu la boyfren kak ejah. ' kui2 .. anas : ha ? boyfren kak ejah ? yekeeeee ??
tak sngka pulak bnda tu msuk dlm long term memory dia.. mana tak msuknya.. aku hari2 ckp bnda yg sma. haha. perasan :P

rugi je aku jatuh weh =="

THE END ..

weh weh.. jgn la gelak.... ha. spe yg gelak, jgn harap korg nk tengok langit lepas ni ! i'm serious, damn serious. =.=
=P


ok. stop here  :)

assalamualaikum..

Wednesday, 21 December 2011

TEACHER GAJAH ??!

assalamualaikum peep-peep yg cemerlang dn terbilang ..



* raisha.. tgok ni.. beza sgt ok dgn teacher =.="
benda ni mmg aku tak boleh LUPA. Raisha anak teacher yg comel lagi tercinta.. how dare u pggil teacher, 'teacher gajah' ? HAHA.  soo sad :/

semalam .. masa dorg nk lunch, si raisha ni tanya aku .. 'teacher.. minum milo ke ? ' 'teacher.. nk milo' .. aku pun. 'milo tak adalah raisha.. milo dh habis.' ' minum air masak je.' *tipu2 ! aku malas nk buat dan tambahan pula.. milo tu dh nk hbis. haaaa.. tipu sunat je kat raisha tu ;)

tapi2.. sedang aku meletak makanan di dalam mangkuk..  tiba tiba aku terdengar. 'teacher gajah tak bagi mnum milo lah'.. dengar je ayat KERAMAT tu,  aku terus pusing kepala ke kiri ! 'raisha.. ! raisha kata apa tadi ? dgn muka terkejut aku yng macam bru lepas minum 2 gelen racun paraquat =,=

tapi.. dia terdiam.. dalam hati aku.. dia ni sengaja ckp mcm tu ke dia yg selama nii terslah dgr student lain pggil aku ? aku jd mcm confuse gila.. skali.. aku terdengar ketawa kecil2 dari budak lain.. budak transit kata ' dia kata teacher gajah..' smbil senyum2 .. -,,-  aku pun.. 'raisha.. huaaaaa.. raisha ! bukan teacher gajah..!! teacher eja la. !! ' *sura aku hampa gila kot. tak sngka.. lpas tu.. raisha kata ' teacher Eja..' *dengan muka blur.. lpastu.. aku pun  dlm hati.. oh ok.. dia mmg tersalah dgr selama ni =,='

btw, aku tetap rasa yg raisha telah mengejek ejek aku.. disebabkan bdn aku yg dh mula membesar.. sedih ='(
GAJAH ? what thee ?? huaaa .. nk nages lagi. xD

 sebenarnya.. sepanjang aku dgn raisha serta anak2 tercinta yang lain sedang berbincang tentang kontroversi itu.. aku dapat dengar dengan jelas ! bahawasanya teacher2 yang lain sedang menggelakkan aku dengar tone suara yang tidak dpt diselamatkan lagi.. bak kata orang..boleh retak cermin dan segala batu konkrit ~~ pffffttt
almaklumlah.. teacher yg lain semua kepala ala2 aku je .. tp mereka lebih NANAR dr aku.. kui4 .. *taknk mengaku

bila fikir balik.. msti aku tergelak and pipi pun mula lah blushing .. malu lah we.. dorg tu  dah 3 years kot.. termsuk transit.. dh boleh fikir semua tu.. huaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. aku dah GEMUK ! :'(

p/s = msih tidak dpt melupakan ayat raisha dan gelak2 ketawa mereka. huahua

=,,='

OK. happy reading and have a great day ! salam ;)

Thursday, 24 November 2011

me, taska teacher =)

hello peeps
tgok tgok tjuk entry =))

weee.. atleast aku ada bnda nk buat masa cuti ni .. drpda asek dok tgk tv, makan, tgk tv, makan, tido, tgok tv, kemas rumah -,- kan ?

lgpun, duit masyuk... mmg la skit.. nsib ada drpada tak ada .. ken ken ? jaga bdak dua tiga tahun. tak ada hal .. aku dh biasa ;))
adik2.. jgn nkl2.. nnti akak kurung.. haha kejam .

oh. itu shaja . mood tak ada tulis panjng2 ;D

kbai

Wednesday, 16 November 2011

rasa bersalah jatuhkan makanan mak aku

assalamualaikum peeps yg yg sedang berbahagia bersama keluarga =)

tgok tjuk entry ni ? nk nanges tak baaca?  =="

SEBAK . mmg panjg entry ni.. tahu korg tak nk baca :P

tp takpe.. aku crita sbb nk puaskn hati aku. ;))

tadi.. kawan ayah aku dtg. 2 org.. dtg lpas mghrib dan pastinya wktu slpas kerja. aku faham perut diorg. lagi2 lelaki dorg tu. sbb aku sama tempat dgn dorg weh ! perut lapar !  *ok. aku mngaku. aku kuat mkn. double chin aku dh tak layak nk dipanggil double chin. triple itu lebih layak . sedih.

ok. mak aku masak mee goreng tadi. banyak. tapi tak ckup. kau byangkan tujuh org yg tgah kebulur nk makan ?! ok. penddekkn crita, mee goreng pun siap.. alangkah sedih nya. aku hanya dpat mee goreng dlm 3 sudu je.. sudu weh ! bkn senduk ! atas dsr kemanusiaan yg mnggunung, aku korban kan jumlah ambilan mee aku.. tggalkan untuk mak aku.. so,, aku bergerak lah dgn hati yg tulus ke meja makan. adik aku dah hbis makan.. dia pergi ke dpur.. dalam hati aku ni dh cakap.. mntak2 lah dia ni tak ambik mee mk aku.. sbb mk aku ckp kat ofis td dia lapar. and, aku tak nk lah tego adik aku tu. igt dia nk bsoh pinggan -,-

skali.. dia dtg balik. dgn mee yg bnyk dlm pinggan . fuuhh.. mnyirap darah merah, drh putih, platelet aku .. aku pun tros ckp ' weh, tu umi punya lah. kau main amek je. kau tau tak umi lapar ?' adik aku cuma diam smbil pandang mee dlm pinggan tu . alahai .. rasa mcm org papa kedana lah pulak. so, dia kmas2 kn mee tu jd bntuk bulat. aku pun mula pelik. 'pahal kau bulat2 kan mee ni ? nk buat burger ke apa ?' dia ckp.. 'nak bg umi lah' .. lpas tu.. perbualan berpnjngn.. malaih nk tulis ;P

lpas aku sruh adik aku tnya mk aku nk ke tak makan, adik aku pun pergilah kat dapo tnya.. malangnya, mak aku ckp 'takpe.. umi nk mkan mee kari '   p/s : beli ptg smlm. ltak dlm refrigerator jelah ..

aku pun,, alahai.. malunya aku.. hohoho *merah pipi !

lpas mkan, aku pergi dpur. 'umi, dh panaskan mee kari?' *perbualn yg dipendekkan..
umi ckp 'belum lagi.. dlm peti ais' aku pun apa lg.. dgn hati yg murni pegi lah amek mee kari yg ada dlm plastik tu. nak pegi panaskan.  kau tahu apa jadi ?! plastik tu licin lah.. tangan aku tergelincir je.. berpusing2 plastik penuh kuah tu kat tangan aku.. kalau dh berpusing.. apa lagi. DUMMM !!! *hiperbola sikit.. jatuhh ! aku pun..'hakkkkkkkkk ! ' suara keluar tak kluar je .. huaaaa ! umi ~~~ aku pun ameklah plastik kuah yg dh bersepai tu kat lntai.. takut mak aku mrah,  aku buat muka separa comel , separa nk nanges, dan separa sedih .. aku angkat.. macam tanang duit.. 'alaaaaa.. takde rezeki =((('  sngaja je buat ayat baik.. hohoho.. mak aku senyum je weh !! ada la skit wjah hampa dn terkezut tu .. aku mcm nk nanges. *betul tak tpu :'')

aku : ' umi.. nak adik gorengkan kuey teow tak ? hurmm '

umi : tak payah lah.. ada laksa

aku : um.. ok.. * tersenyum gumbiraa =D
--- pendekkn cerita, laksa tu masam gila.. mk aku tak jd makan . sedih . aku hampa lagi masa tu =="

lpas tu .. aku mnghampiri mak aku.. ececece.. hoho

aku : umi.. nk adik goreng kuey teow tak ?

umi : takpe.. umi dh kenyang.. *smbil tersenyum

aku.. alaaaa umiii .. adik goreng lah kuey teow.. humm..

umi : gelak.. takpela.. umi dh knyang sbnarnya.. makan dah tadi

aku.. diam kejap ... 60 saat lpas tu..

aku :  aku tgok perut mak aku.. hahaa.. bodoh kan ? aku pegang.. smbil terhinjut hinjut .. 'umi.. i know u hungry.. '' *tgah terhinjut hinjut tau ni. smbil senyum, muka sedih, simpati dan sbgainyaa.. :'))

umi : gelak ! tak pe lah.. umi dh makan biskut tadi.. *aku pun lega sikit.. mk aku mmg jenis mkn sikit .. ngeee

aku : ehehehhe.. *dlm hati, takpelah mk aku ckp camtu..

diam .

aku pun smbung bckap

aku : umi.. esok adik blnje umi mee kari ok ? hahaha *gelak tu aku tak tipu.. btul2 tejadi ;D

umi : haha. takpayah ! smbil buat muka :)

sama2 gelak akhirnyaa :)))

then,, bla bla bla bla..

tibalah masa untuk naik ke ats..

aku bukak je bilik mk aku, mak aku tgah duduk makan biskut cicah kopi..

huaaaaaaaaaaaaaaa !! hati aku sentap je tgok =''((
umiii.. !
 tapi.. tapii.. aku rasa sdp la pulak tgok mk aku mkn.. haha *dasar kuat makan !
atas permintaan adik2 aku dan perut aku yg tgah lapar ni.. aku turun buat milo.. huhuhu
so,, kami makan roti cicah milo bersama sama !! ekekeke :P

conclusion nya disini.. aku sgt kesian dgn mak aku . dia sggup kata tak lapar sbb taknk sush kan aku.. mummy ! i love u !!

bila adik besar.. adik nk beli brg mahal2 .. jaga umi.. bg umi senyum.. bukan nk balas jasa.. sbb adik tau tak boleh dibalas semua tu..
adik nk bg umi tersenyum je ok ?? ngehehe

p/s : aku tau tak ada sapa baca entry ni sbb pnjg berjela. but if ada yg baca.. let me know by pushing da like button ok. i'll appreciate u.. ngee..

maka, berakhirlah cerita sebak saya :D


THE END

Tuesday, 15 November 2011

happy siblings. =)

assalamualaikum rakan-rakan :)

punya lah aku dok fikir nk post apa.. nk post apa.. dari nk pegi breakfast smpai hbis breakfast and smpai skarang .. gtak dpt2.. tp skrang dah ada cerita la.. mcm mana boleh dpt cerita ?? td aku bkk pendrive aku.. lpastu.. nmpak la seketul seketul muka kakak, adik satu, adik dua, abang and gmbar aku .. tertnya tanya mana pergi gmbar ayah and umi aku ?? oh.. mereka tidak suka bergambar.. bkn tak suka.. cuma tak ada masa.. sbb sibuk or maybe sbb kami slalu bergambar tanpa pengetahuan mereka (perlu ke bg tahu kalau nk ambil gmbar?) act, gmba umi, aku tak smpat ambik dkt kkak aku =")

aik2.. tak sbr nmpak nk tgok muka kitorg xD ..

haha..

sabar sabar .. mukadimh la dulu. aku ada lima adik beradik . duraney, akasyah, khadijah, harithah, anas.
happy siblings *angkat2 kening =)

kakak.

-nur duraney i'syah bt basharudin
*nama dia sdp.. nama aku ? aih. pasrah2 !


 she's sweet 20. kalau dia balik rumah, pukul 1pagi > baru aku boleh tdo. bercerita tu hobi kitorang, gaduh pun hobi kitorg. mncarut tu pun hobi kitorg tp dia lebih sikit . xD  gelak pun hobi kitorang. tp dia mybe suka gelak lebih sikit dr aku. huahua :P *kalau dia tgk blog aku.. msti dia ckp.. 'apa jadah tah kau ejah crita bnda2 ni. aku tak prnah nk crita pasal adik bradik aku kat blog aku ' aku faham sgt dah =D


abang - amekkaw ! malas nk rotate :p

muhammad akasyah bin basharudin.
age : 18
*nama dia pun sdp.. nama aku ? pasrah lagi ! pasrah lagi !


dia ni suka duduk dlm bilik. tidur tu mmg wajib. bak kata kakak aku, dia tu nk tidur smpai otak bengong -,-
turun2 cari makann mcm cik siti (tikus.nenek aku bg nama), dia suka masak, suka buat juice. guna mangga blkng rumah. (dia rjin masak dr aku. yelah mana tak nya. berkubng dlm bilik pastu lapar. mntak aku msk jgn harap. aku simpan bakat =P)    lg, dia suka 'beriadah' lah sgt .. active in PARKOUR. berangan nk upload video dlm you tube. =,,=  btw , kawan aku pggil dia jambu . LOL xD
abg, jangn maree :P


AKU . yes aku yg ketiga..
- nur khadijah binti basharudin
sweet 15. going to 16 :)

nak tahu pasal aku ? tnya best friend best friend aku.
yang aku sure, aku poyo dn kadang2 menyakitkan hati  dan kdang2 juga aku akn jadi pendengar yg baik :P


 [ adik satu. ]
 darjh enam . going to 13 :)
-muhammad harithah bin basharudin


* gambar ni aku yg snap okeng. bangga sikit bangga sikit :P
apa ek pasal dia ? oh ! dia suka main game. update himself about BOLA. wajib. MU fanatic fan =="
dia ni dlu yg nk sgt aku buat fb.. skrang, dia yg skit jiwa. sbb aku je yg slalu on.. huahua
ha ! lg satu. dia ni slalu kena buli dgn aku. super hebat punya aku buli dia. :))


 [adik dua ]
-muhammad anas bin basharudin
5 tahun. adik yg active terlebih makan gula ! mulut kalah pembaca berita. tension aku dgn dia. (mcm pantun tiga kerat xD ) slalu duduk sblh aku crita pasl boboiboy, ultraman, upin ipin =="
oh gosh.. kdg2 aku yg cerita dkt dia xD

ni ha.. adik terchintan aku ni

 

p/s : kakak aku yg ambil gmbar ni. tak bangga tak bangga =="
ingt nk share lg gmbar dia.. tah.. tak upload pulokk. stu ckup lah kan.. korg bukan baca pun entry aku ni.. =")
dia ni mmg superb manja. kalau lebih2 ngn aku, aku msti kata 'jgn nk gedik sgt boleh tak anas ?' huahua. pdn muka. dia ni kalau mntak tolong buat krja.. msti ckp.. ' sikit2 anas. ' 'tangn anas penat '. 'kaki anas penat' 'apa lagii kak ejah niii ' haha.. kalau kena marah sikit, mula lah buat muka gengster. pastu mata berair cakap tersekat sekat..faham sgt dah ~

ha , cukup lah tu.. sikit sikit sudah (mcm korg nk byk je) ngaaaa.. :D


ok lh.
stop here.
have a great day =)

kadaaa

THE END ..