Pages

Tuesday, 15 November 2011

happy siblings. =)

assalamualaikum rakan-rakan :)

punya lah aku dok fikir nk post apa.. nk post apa.. dari nk pegi breakfast smpai hbis breakfast and smpai skarang .. gtak dpt2.. tp skrang dah ada cerita la.. mcm mana boleh dpt cerita ?? td aku bkk pendrive aku.. lpastu.. nmpak la seketul seketul muka kakak, adik satu, adik dua, abang and gmbar aku .. tertnya tanya mana pergi gmbar ayah and umi aku ?? oh.. mereka tidak suka bergambar.. bkn tak suka.. cuma tak ada masa.. sbb sibuk or maybe sbb kami slalu bergambar tanpa pengetahuan mereka (perlu ke bg tahu kalau nk ambil gmbar?) act, gmba umi, aku tak smpat ambik dkt kkak aku =")

aik2.. tak sbr nmpak nk tgok muka kitorg xD ..

haha..

sabar sabar .. mukadimh la dulu. aku ada lima adik beradik . duraney, akasyah, khadijah, harithah, anas.
happy siblings *angkat2 kening =)

kakak.

-nur duraney i'syah bt basharudin
*nama dia sdp.. nama aku ? aih. pasrah2 !


 she's sweet 20. kalau dia balik rumah, pukul 1pagi > baru aku boleh tdo. bercerita tu hobi kitorang, gaduh pun hobi kitorg. mncarut tu pun hobi kitorg tp dia lebih sikit . xD  gelak pun hobi kitorang. tp dia mybe suka gelak lebih sikit dr aku. huahua :P *kalau dia tgk blog aku.. msti dia ckp.. 'apa jadah tah kau ejah crita bnda2 ni. aku tak prnah nk crita pasal adik bradik aku kat blog aku ' aku faham sgt dah =D


abang - amekkaw ! malas nk rotate :p

muhammad akasyah bin basharudin.
age : 18
*nama dia pun sdp.. nama aku ? pasrah lagi ! pasrah lagi !


dia ni suka duduk dlm bilik. tidur tu mmg wajib. bak kata kakak aku, dia tu nk tidur smpai otak bengong -,-
turun2 cari makann mcm cik siti (tikus.nenek aku bg nama), dia suka masak, suka buat juice. guna mangga blkng rumah. (dia rjin masak dr aku. yelah mana tak nya. berkubng dlm bilik pastu lapar. mntak aku msk jgn harap. aku simpan bakat =P)    lg, dia suka 'beriadah' lah sgt .. active in PARKOUR. berangan nk upload video dlm you tube. =,,=  btw , kawan aku pggil dia jambu . LOL xD
abg, jangn maree :P


AKU . yes aku yg ketiga..
- nur khadijah binti basharudin
sweet 15. going to 16 :)

nak tahu pasal aku ? tnya best friend best friend aku.
yang aku sure, aku poyo dn kadang2 menyakitkan hati  dan kdang2 juga aku akn jadi pendengar yg baik :P


 [ adik satu. ]
 darjh enam . going to 13 :)
-muhammad harithah bin basharudin


* gambar ni aku yg snap okeng. bangga sikit bangga sikit :P
apa ek pasal dia ? oh ! dia suka main game. update himself about BOLA. wajib. MU fanatic fan =="
dia ni dlu yg nk sgt aku buat fb.. skrang, dia yg skit jiwa. sbb aku je yg slalu on.. huahua
ha ! lg satu. dia ni slalu kena buli dgn aku. super hebat punya aku buli dia. :))


 [adik dua ]
-muhammad anas bin basharudin
5 tahun. adik yg active terlebih makan gula ! mulut kalah pembaca berita. tension aku dgn dia. (mcm pantun tiga kerat xD ) slalu duduk sblh aku crita pasl boboiboy, ultraman, upin ipin =="
oh gosh.. kdg2 aku yg cerita dkt dia xD

ni ha.. adik terchintan aku ni

 

p/s : kakak aku yg ambil gmbar ni. tak bangga tak bangga =="
ingt nk share lg gmbar dia.. tah.. tak upload pulokk. stu ckup lah kan.. korg bukan baca pun entry aku ni.. =")
dia ni mmg superb manja. kalau lebih2 ngn aku, aku msti kata 'jgn nk gedik sgt boleh tak anas ?' huahua. pdn muka. dia ni kalau mntak tolong buat krja.. msti ckp.. ' sikit2 anas. ' 'tangn anas penat '. 'kaki anas penat' 'apa lagii kak ejah niii ' haha.. kalau kena marah sikit, mula lah buat muka gengster. pastu mata berair cakap tersekat sekat..faham sgt dah ~

ha , cukup lah tu.. sikit sikit sudah (mcm korg nk byk je) ngaaaa.. :D


ok lh.
stop here.
have a great day =)

kadaaa

THE END ..

2 comments: