Pages

Saturday, 29 October 2011

cerita sebalik penyokong perempuan ping pong nombor 1

 ha ! baru aku teringat ! HAHAHA
haritu,aku DAPAT AWARD penyokong perempuan number satu ping pong .. hahaha

WOAH ! msti korg ckp,, 'apa masalahnye ?' 

MASALAHNYE SEKARANG NI... 

aku langsung tak sangke yg ada kontes mcm tu.. tak pernah dibuat org. macam2 aznil adalah.. PENONTON PALING SPORTING.

sape la yg pegi pick up nama aku ? 

BEGINI CERITA NYA~~ 

masa dorang main ping pong.. aku duduk atas lantai..  biasalah.. kalau duduk diam,, bukan nama EJA tuu.. korg pun faham aku rasa.. haha 
aku pun.. mula lah menggeledah OTAK aku, KELUARKAN IDEA BERNAS .. mata dah pusing2 cari idea .. 'apa yang aku nk buat ni ? bosan betullah !' 

and then and then..
FUH !! DAPAT ! ting ting. *kluar satu mentol menyala nyala atas kepala aku.. 

aku teringat F1.. kalau dorang ada FIGHT, msti kena ada AWEKS SEKSIS SEKSIS kan ? kan ??

aku pun,, apa lagi ?? HAHAHAHA 
*korang jgn pikir lain eh. aku lumat2 otak korang dgn cili kang ~~

aku pun.. apa lagi berdiri lah !  " eh! kejap2 ! awek seksi dtg..haha"
*aku pakai bju kurung and tudung skolah lagi eh.. cuma character bertukar sikit jadi MISS GEDIK UNIVERS . kah3 btw,, tak ada lelaki.. ni game ping pong antara perempuan2 je.. sbb tu aku berani buat keje GILA

akupon.. DGAN MATA YANG TAK MENAHAN.. TANGAN YANG LONGLAI>> ingt nk cari kain .. nk buat gaya ala2 cerita FAST AND FURIOUS bila dorg ada FIGHT, ada minah sorang bdiri between kereta, and LIBAS satu handkerchief.. tapi malangnyaaaa..    xde kain.. so,, aku pun ambik RACKET BADMINTON ! haha.. bongok bukan ? tu skali aku libas, tak berdarah sekor2 manusia  dlm bilik tu ?

aku pun, "OK ! START!"
 *gaya aku yang meLIBAS racket dgan keadaan tangan yang agak LAYU tu tak payah aku terangkan sangt  lah kan~~ kih3 . muka aku mmg tak malu =P 

tetiba , dorang ckp ala2 gini lah kan.. ' FUYOO EJA~~" 
aku pun,, gelak lah.. 

anis ayuni pulak, ckap "fuyoo eja.. jadi lah " sambil naik kn stu thumb dye kat aku.. ngaaaa :DD

aku apa lagi ? hobi~~ gelak jelah .. 

then,, CHARACTER AKU tu berlarutan sehinggalah beberapa game strusnya..
hehe.. aku stop, sbb PENAT tahu ? and2.. aku pun nk test power.. main lah kjap ping pong tu.. hee
>.<

haaaaaaaaa.. kecing ! maybe sbb tu kot dorg pick up nama aku.. 
ptut nya aku mng lagi stu award.. "MISS SAMSMEL''  kan kan ?? weeeeeeee :D

HAIH.. penatla aku nk tekan2 keyboard ni.. rasa kalau LIBAS pun boleh kan ? sakalii.. AMEKKAW ! tak tulis pakai jari dah.. tulis pakai gigi pulak lpas ni .. 
HURUF kat keyboard ni seketul seketul bersepai.. tnggl butang2 je (cuba imagine sendri.kalau button fon korang yang cikai tu terbukak, apa yang tggl ?? button putih jekan ?) 

lpas ni,, aci guna GARFU je la menaip .. tak ke skit jiwa tu ==" 
CONCLUSION, aku rela menaip.. dan bukan melibas. :DD

Ok ! STOP merepek .. hehe

wait for the out coming post ok ? 

T stands for TAtaaa





  

Monday, 24 October 2011

24/10 --> kenangan aku menjahit bersama TOP GUY :D

WOAH.. nasib baik hati aku hari ni nk datang. HATI SAYA BAIK. AWAK ?  kalau tak datang.. sumpah rugi.. betul2 rugi.. even aku tak masuk stu comptition pun, aku still happy sbb dpt tolong langsung dapat MAKAN dan RASA CUCUKAN JARUM DIJARI ==" . sadis bukan ??


wowowowo. WAIT. tapi. post ni aku nk CERITA pasal aktiviti MENJAHIT 'kitorang'(aku sorang perempuan) *malu mmg malu


HA ! kenapa aku je sorang prempuan ?
 aku msuk sblah llki sbb .. bila aku msuk DEWAN MENJAHIT tu, aku tgok dengan kadar kuasa terkezut yang sedikit, RAMAINYA PEREMPUAN SIDDIQ MENJAHIT !.. dan.. aku toleh kepala kecil aku ke sblah kiri.. SIKITNYA LELAKI SIDDIQ MENJAHIT.. langsung aku merasakan yang aku ni tak diperlukan di tmpat ramai perempuan itu. dan aku kesian melihatkan ameer wafiq, syakir, anas fikri yang TERKONTANG KANTING menjahit ! oh. hati merdu aku rasa KASIHAN *tgok2.. hati murni memey macm ni :P




 niat aku nk tolong OK ! :)


bila aku datang. aku terpandang stu kain yang tersngkut di tingkap ! WAOHH ! cantik nya !! apa ni meer ??
kau pernaah msuk dpur tak ? tu lap tangan lah..
oh ! otak akupun  mula berfungsi waktu tu.. hehe
cantiknyaaa.. sape buat ni meer ??
anas fikri..
dan aku pun dgn senyuman mmbelek belek 'HADAPAN'
bila aku pusing je kain tu keBELAKANG .. "WOAHHH ! apa ni meer ? HAHAHA'
ameer pun.. 'WOAHH! apa anas buat tuuuuu' --> suara yang tertekan.. haha
anda nak thu ?? kain dihadapan, penuh dia jahit. kain di belakang. MASYAALLAH ! mana dia belajar jahit setengah setengah tu ?? HAHAHA


aku pun.. mula nk tunjukkan bakat aku lah kan.. hehe :PP


ameer.. 'ha ! kau tolong lh 'otter2' sikit' (dalam istilah aku)
eja 'bak sini benang.. aku tolong.. mana jarum dan bla bla ? ' (aku pun stat lah mulot pokpekpopek aku)


EH !! NANTI AKU SAMBUNG.. DA CERITA LAGI BEST LPAS NI.. *kakak aku dah pggil2 nama aku. dia rindu kott..


hehe.. wait the outcoming story mory ok? hee .. KADAA


---------------------------------------------------------------------------------------
ok dah. sambung ;)




sedang aku mengotter kain lap tangan tu, aku tak sedar .. sudah ramai jejaka2 pilihan bertandang disitu ! betul aku tak sedar . ada yang ambil kerusi duduk sblah aku (JAUH OKESS !) kalau dkt2, dah lama aku bagi tendangan lipat KICK BUTTOWSKI(betul ke ejaan ni) aku kat dorang ..


haih.. apa lagi nk tulis ?? aku dah lupa sikit2 kenangan tu.... bnde lawak pun dah lupa.. hehe. sorry maa




tapi, aku ade list.. apa yang kumpulan 'TOP GUY' tu buat.. mula2 TOP MAN..tak jadi pulak. nama ni tak boleh belah kan ? ANAS ZAHIN yang bagi nama tu.. bila ameer tawu, ameer pun cakap.. "SAKAI LAH KAU NI' .. dan aku hanya mmpu gelak .. ha ! kalau korang nk tau.. aku dah terkeluarkan gelakan super padu kuat time lepak ngn diorang. oh ! HILANG keFEMININ-an aku.. sob3 ..  apa eii2.. jeles le tewww... =PP


                                                                            ok. ni list dia :))


1. baju lengan pendek perempuan berwarna pink (comel!)
*kalau korang nk twu .. ameer yang jahit baju ni tau.. masa aku tgok dia jahit.. aku terkezut !! 'wahh ameer ! cantiknya kau jahit !' dia mula bangga dan kata.. 'macam mesin kan? mcm mesin kan ? '  aku ada kata,, kau ada bakat jadi fashion designer.. macam RIZAL MAN ! tapi.. malangnya dia tak knl RIZALMAn..sedih~~


2. sarung tangan baby.


3. SKIRT.. pada mulanya blaus.. terus jadi skirt.. dahsyat ameer ni kan ?? *cuba bayangkan... haha
* riben dkat skirt tu aku yang buat OKE!! bangga :PP


4. kain lap tangan


5. umm..ada lagi ke ?  lupa ==' maaf la rakan2 .. :)




SO ! CONCLUSION-NYE ! geng TOP GUY itu dapat NAIB JOHAN..
tak sia2 titik peluh aku kan~~ hehe


^__^ ''









Friday, 21 October 2011

some good words !

SHARING IS CARING <3




kadang2 kita perlukan stu statement, advice, motivate pnya ayat to make us calm rite? to courage us to live our life perfectly kan ? 


so, aku pun ada. just nak share dengan korang ayat yang selalu aku guna. =D


here..




 ~ " BE A BUSH
 IF YOU CAN'T BE A TREE
IF YOU CAN'T BE A SUN
 BE A STAR "
btw,, aku guna ayat ni msuk contest 'kata-kata hikmah' sekolah, syukur2! aku dpt first place (just wanna share ok) ngee =3

lagi2 ! 

~ '' IF LIFE GIVES YOU A HUNDRED REASONS TO CRY
SHOW LIFE THAT YOU HAVE A THOUSAND REASONS TO SMILE.. ''

*best bukan ayat ni :) i fell in love with this word masa aku godek2 pengetahuan encik google :DD

lagi2 !
I'M  JUST BEATIFUL ME <3

*ambik dalam lyric lagu selena gomez. btw, kita boleh ambik inspirational words dkt mana2 pun, but, make sure, skali kau dengar. tros kau suka n semngat kau dtang = some tips :)

lagi2 !

~ KEBERANIAN PERLU DIBINA. BUKAN DITUNGGU .
*aku ambik ayat ni masa aku baca buku 'mutiara kata' tak salah aku.. kalau2 aku tgah nervous ke, aku ingat ayat ni. it makes me feel better. weeee. try lah =3

lagi2 ! 
~ INSPIRING QUATES  * baru jumpa tadi. ^___^'   
Be The Best Of Whatever You Are
If you can't be a pine on the top of a hill
Be a scrub in the valley, but be the best little scrub on the side of the hill
Be a bush if you can't be a tree,
If you can't be a bush be a bit of the grass
And some highway happier make.
If you can't be a muskie, then just be a bass,
But the liveliest bass in the lake.
We can't all be captains, we've got to be crew,
There's something for all of us here.
There's big work to do and there's lesser work, too,
And the thing we must do is the near
If you can't be a highway, then just be a trail.
If you can't be the sun, be a star.
It isn't by size that you win or you fail.
Be the best of whatever you are.

*aku ingat nk letak skali mksod dia.. sbb aku pun xde lah nk faham sangat.  (tak pandai english mmg mcm ni) tapi.. tapi.. aku dah buat google translate, ayat dia agak  'HAHAHA'  :D so, tak jadi nk letak :))




ok. thats all from me peeps. ;)

 




T stands for TATAAA :)))