Pages

Sunday, 15 January 2012

jatuh depan bilik air ?

alloha blogger and facebookers ;)

dah lama aku tak buat entry baru. ini semua gara2 dikuarentinkan oleh umi aku sendri . tsk tsk T.T

JATUH DEPAN BILIK AIR ?

semua salah licin . semua salah licin. heh =..= . ok. takdir :P

berlaku 20 mnit yg laluu..

7 mnit sblum kejadian ngeri itu :

aku nak iron tudung sekolah ..
aku : 'umii.. huaaaa.. apa nii.. tudung adik kotor .. :'( '
umi : ha, pergi la cuci..
aku : ='(

jenis kotoran degil = mcm minyak motor or kereta. or besi . :)

amik tudung lg satu ..

aku : umii.. apa nii.. kotor lagi.. huaaaaa
umi : ha ? kotor lg ? pegi la cuci.. haishhh
aku : *dalam hati.. ni yg aku malas ni. mnyusahkan betul tudung ni -,-'

jenis kotoran degil = tompok2 coklet cair. mungkin air besi. BENCI.

so, dgn kadar bengang yg ditahap bengang betul betul, aku pun pergi toilet .. jumpa sinki.. cuci kotoran tompok. 'aik.. senang pulak nk cuci. nyusahkan betul ! buat penat je '

ambik tudung minyak motor or kereta or besi pulak..  haih.. mnyak2 ni aku nyampah gila ni..  ambik sabun daia si cucian unggul.. tabur2 di tmpat degil.. thn aku cuci.. SUSAH. menyusahkan lagi sekali .. -,-'

lepas tu ! SAAT GENTING ni !

dr toilet aku dpt dgr dgn samar2 perbualan makhluk2 di luar..

kakak : makwe..

anas    : ha ? makwe ? makwe mcm kak ejah tu ? (dia tak dpt bezakan lg pakwe dn makwe -,-')

mak ayah aku dh lah dkat luar ! OMG ! tak boleh jadi ni !
aku takut adik aku cerita pasal ex aku kat kakak aku.. mmndangakan dia pernh jumpa manusi itu. =..=' kalau parents aku dgr.. tak  MATI aku ?

 aku lepas kan tudung .. (dramatik) aku berlari lari anak untuk keluar toilet..

sekali..

kaki aku dpt rasa bnda licin, AIR.
dan dan.. seperti dijangkakan.. GOALLL !!

dumm ! aku dpt rasa blakang aku basah ..
kaki aku terlipat .  kuat gila weh. haha. *jangan gelak !

aku pegang kepala aku.. MERAH ..

ha.. yg pegang kepala lpastu merah tu aku propa je.. mana ada :P

ayah aku.. astaghafirullahhalaziimmm...
umi .. haaaa ! apa tu ?? smbil terjengul2 ke toilet. umi.. teacher gajah umi jatuh la . sob sob T_T
lailahaillallah ~~ adik..

aku .. malu gila weh !!! aku dpt rase muke aku panas. merah leteww.. (tak pasti )  takut mak ayah, adik, kakak aku gelakkan.. tp.. dorg tak gelak kan pun.. weeeee.. mereka sudah matang mungkin :P
yelah.. dorg tak gelak.. aku yg gelak sakan ada lah.... tergelak gelak aku.. sbb.. aku bygkan.. kalau aku jtuh kat skolah mcm mana ? malu kuasa MB , GIGA, VETO semua ada.. alahmdulillah cuma di rumah =P
syukur2.. :P  heh, aku dpt bygkan muka merah kawan2 aku sbb gelak. tuihhh -,-

lpas tu, mula lah adegan cuci mencuci..

then, aku pergi kat kakak aku. niat aku yg betul.. aku nk lari pegi tekup mulut adik aku.. tapii.. kakak aku ckp yg.. 'dia ckp pasal masterchef la.. dia tnya.. kakak nk masak apa ? mcm masterchef eh ?' 'haah.. nk masak mcm master chef" aku bru tringt ! aku prnh ckp kat adik aku dgn kecoh nya yg ZAMIR tu pakwe aku. HAHA. kalau dia kluar tv,, aku akn ckp ' anas.. tu la boyfren kak ejah. ' kui2 .. anas : ha ? boyfren kak ejah ? yekeeeee ??
tak sngka pulak bnda tu msuk dlm long term memory dia.. mana tak msuknya.. aku hari2 ckp bnda yg sma. haha. perasan :P

rugi je aku jatuh weh =="

THE END ..

weh weh.. jgn la gelak.... ha. spe yg gelak, jgn harap korg nk tengok langit lepas ni ! i'm serious, damn serious. =.=
=P


ok. stop here  :)

assalamualaikum..

1 comment:

  1. Eja, aku nak buat pengakuan. Aku risau bila kau jatuh and kata kepala kau berdarah, tapi rupa-rupanya, cumalah gimik semata~ Makanya, aku pun bantailah gelakkan kau pada bait2 ayat seterusnya haha XDDDD

    ReplyDelete